Απαντώντας στους αναστοχασμούς για την παρουσίασή μας
Κείμενο



Published: Οκτώβριος 2025

Λέξεις κλειδιά:
Susan Swim, NISAPI, Αναστοχασμοί, Παρουσίαση, Ψυχιατρική Φροντίδα, Φάρμακα, Οικονομία, Βία, Οικογενειακή Θεραπεία, Βιωμένη Εμπειρία, Ανθρωπιά, Διάλογος, Θεραπεία.

Susan Swim

Susan Swim, PhD, Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Now I See A Person. Έχω σχεδόν τέσσερις δεκαετίες που βοηθώ στην εξυπηρέτηση των πιο απελπισμένων ανθρώπων, ειδικά εκείνων που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν χάσει κάθε ελπίδα και δεν έχουν βρει επιτυχία με προηγούμενες θεραπείες, νοσοκομεία, ιατρικά καθεστώτα, ή ιδρυματοποιήσεις (εγκλεισμούς σε ιδρύματα). Το πάθος μου είναι να βοηθώ ώστε το πεδίο μας να βλέπει τους ανθρώπους ως ανθρώπους που υποφέρουν από κάποιο τραύμα και δεν δεσμεύονται από αυτό και ότι το άτομο δεν είναι η διάγνωση και οι ετικέτες. Αυτά είναι ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Θεωρούμε τον πελάτη συνεργάτη για την αλλαγή. Με την απόδοση τιμής στην ανθεκτικότητα και τις δυνάμεις τους έχουμε δει ότι μέχρι και το 98% των πελατών μας (ποιοτική έρευνα) μεταμορφώνονται μαζί με τις οικογένειές τους.

swiminc@aol.com

 

Περίληψη

Η Dr Susan Swim και η NISAPI επέλεξαν να απαντήσουν στα σχόλια του κοινού της Ημερίδας Μεταλόγου 2025 με αυτό το κείμενο.

“Πραγματικά νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τις σκέψεις που μοιραστήκατε ως απάντηση στην παρουσίασή μας. Το να συνομιλούμε με τόσους πολλούς στοχαστικούς συναδέλφους μάς προσγειώνει και είναι ουσιαστικό. Τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τα φάρμακα, την οικονομία, τη βία, την οικογενειακή θεραπεία και τη βιωμένη εμπειρία υποδεικνύουν μια κοινή ανησυχία: ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τιμήσουμε την ανθρώπινη υπόσταση όσων υπηρετούμε. Αυτό το κείμενο-απάντηση δεν έχει σκοπό να δώσει τελικές απαντήσεις, αλλά να συνεχίσει τη συζήτηση. Ελπίζουμε να παραμείνουμε σε διάλογο, με βάση τη σχέση, την ταπεινότητα και την πεποίθηση ότι η θεραπεία συμβαίνει όταν οι άνθρωποι ακούγονται, γίνονται ορατοί και πιστευτοί”.


 

 

___AUTHOR_NAME___